Rekruttering i din forening

Rekruttering, et eneste stort puslespill i enhver forening. Hvor skal gymnastene komme fra, hva skal de lære og hvor går veien videre?

Det er mange måter å rekruttere på, men slik jeg merker det i Norske turnforeninger er det ofte en stor dæsj med tilfeldighet. Og som en planlegger håper jeg på at du leser dette innlegget og kan gjøre en forskjell i din forening.

Her er mine beste nøkkelpunkter for at en rekrutteringsstrategi skal fungere

1.
Hva er målet?
Først må man finne ut av hva som er hovedmålet, hva skal man rekruttere? Gutter/jenter? Apparatturn/Tropp? Hvor lenge skal de bli, rekrutt/junior/senior? Alle disse målene må skrives ned slik at man kan bygge strategien ut fra målene sine.

2.
Felles teknikk
Det er utrolig viktig at gymnastene går igjennom en turnkarriere med flere fellesnevnere. Derfor bør foreningen bli enige om hvilke teknikker man skal bruke, det er mange veier til Rom, men det er dumt å gå tilbake for å prøve en annen vei, da kommer man sjeldent helt i mål.
De absolutt viktigste fellesnevnerne i prioritert rekkefølge er:
- Araberteknikk(Hender, høyt/lavt tungdepunkt etc.)
- Sats(Armsving, underarmsving etc)
- Holde foran, holde bak(i kropert salto)
- Skruteknikk(Armplassering)

Gjør fokuspunktene og teknikken så enkel som mulig slik at også breddetrenerne kan lære det bort.

3.
De forskjellige partiene
Gymnaster bør deles opp etter alder og kjønn og alle i foreningen bør vite løypa som foreningen kan tilby.
Jeg har laget et forslag til hvordan en utviklingsløype kan se ut.

*Sett inn bilde her*

4.
Ingen flyttes opp!
Pass på å hold gymnastene på det nivået og alderen de er. Jeg har gått på smellen et par ganger hvor jeg har tatt opp for unge gymnaster til rekruttpartier og en rekrutt opp på junior. Det er aldri nødvendig å ta dem opp for tidlig, mest på grunn av det psykiske. Så hold gymnasten igjen, og har du utfordringer med at gymnasten vil videre er det viktig at de lærer tålmodighet.