Turnklær i høy kvalitetTrendsættende
Dansk designHøy service & rådgivning
Choose language

10 ting de beste gymnastene gjør


Vi mennesker er gode til å drømme, vi er gode til å se for oss suksess, men det er viktig å tenke på at det ligger mye arbeid bak enhver god gymnast, og enda mer bak de beste.
Talent spiller ingen rolle hvis du ikke legger ned arbeidet.

For at du som gymnast skal oppnå drømmene dine har jeg 10 tips som du må ta innpå deg hvis du vil være best. Da snakker jeg ikke om kun i din egen klubb, men på landslag, i norge og internasjonalt.

1 Dedikering:

De beste gymnastene ofrer det som må ofres for idretten. Trening først, alt annet etterpå. Er du redd for å gå glipp av for mange bursdager, familieselskap og skolearbeid må du bare planlegge godt nok. Det går helt fint!

2 Jeg kan:

Ser du opp til noen gymnaster og tenker at du aldri kommer til å bli så god? Er du dårlig å skryte av deg selv og skryter bare av andre? Man er nødt for å tenke stort, sette seg strekkbare mål og ikke gi seg før man har kommet dit man vil. Noen elementer kan virke uvirkelig for deg nå, men oss mennesker er utrolig gode til å overraske oss selv. Ikke tenk begrenset, du må helt opp å se på de beste og tro på at du kan komme dit.

3 Styrke og mobilitet:

Turn er en hard idrett som krever mye fysikk, ønsker du å bli en av de beste må du være villig til å legge ned masse arbeid i styrketrening, mobilitetstrening og stabiliseringstrening. Den beste gymnasten, er den friske gymnasten!

4 Viljen:

Litt vanskelig å sette fingeren på et konkret eksempel, men du må elske å trene, elske turn og elske å konkurrere. Ofte det vi kaller å “brenne for noe”. Før du legger deg ser du for deg hoppene du vil gjennomføre, du hører på konkurransemusikken som brukes, du visualiserer de tekniske detaljene og ser en masse video på Facebook, Instagram og YouTube.

5 Taktikk:

Nei, vi snakker ikke om formasjoner og angrepsmodeller, men det å være taktisk klok som gymnast kan være vinn eller forsvinn. De beste gymnastene konkurrerer ikke alle konkurransene, de velger de største og viktigste og sørger for å være i form til det. De løper ikke en biptest før en stor konkurranse og holder styr på immunforsvaret og kost…..

6 ....Hold:

Som toppidrettsutøveren du er eller skal bli er du nødt til å ha kontroll på kostholdet og et sundt forhold til mat. Du må vite hvorfor du skal ha karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler i kroppen og hvor mye. Mange spiser for lite og har dårlige treninger på grunn av dette. Atleter spiser og trener, de går ikke på diett og mosjonerer! Oppsøk ernæringsfysiolog hvis du synes dette er vanskelig.

7 Se på deg selv som en toppidrettsutøver:

Opp med hånda, hvor mange ser på seg selv som en toppidrettsutøver? Skal du være helt oppe å nikke med de beste må du hvertfall tro du er der oppe og justere deg der etter. Det snakkes mye om 24/7 utøveren, du er alltid en utøver, selv utenfor konkurranse og trening. Skal du være best må du ta de små valgene hele dagen som hjelper deg med idretten. Skal jeg ta heisen, eller gå trappene? Skal jeg gå til skolen, eller bli kjørt? McDonalds eller, lage mat hjemme? Sitte oppe hele natten og se på serier, eller legge meg tidlig?

8 Lære seg det man ikke kan:

De beste gymnastene har en god grunnbase i alt, de har ikke noe problemer med å alltid skru for mye, skru for tidlig, dårlig araber +. De jobber steinhardt på sine svakheter og gir seg ikke før det sitter. Dette kan være den tingen som gjør at du ikke når så langt som du ønsker. Har de beste ett problem teknisk, mentalt etc skriver de det ned og vet at det må ligge i den ukentlige treningen.

9 Få mest ut av trening og trenere:

De beste gymnastene i verden er gode til å sette seg små mål hver trening, sørge for å gjøre elementene og kommer inn i treningshallen for å bli bedre og ingen annen grunn. Det sosiale, helse etc er bonusen. De beste gymnastene er også gode til å få noe ut av trenerne. De spør om tilbakemelding spør om de spesifikt kan se på en ting de vet de sliter med og absorberer tilbakemeldingene og tørr og gjøre noe med dem.

10 Mentalitetstrekk:

De fleste av de over er mentalitetstrekk men jeg ønsker å legge til noen.
- Setter laget foran seg selv
- Tenker at ting er vanskelig, ikke skummelt
- Fornøyd med resultatet, men vet at det kan bli bedre
- Klar og tydelig planlegging
- Kommunikasjon og ærlighet ovenfor trener

Helt til sist vil jeg si at ikke alle kan være best, men alle vil og kan være gode. Personlig forstår jeg ikke gymnaster som ikke tør å tenke stort og tro på seg selv. Da er man sin egen begrensning, noe som er dumt.

Om Chopar

Chopar har laget turndrakter i mer enn 25 år,
og er den største produsent av turnklær i Skandinavia.
Chopar tilbyr deg som den eneste produsent
muligheten til å designe din helt egen turndrakt, du
bestemmer farger, design og stoff.

Frakt og levering

Leveringtid: 5-10 dager (webshop)
Fri frakt ved kjøp over 900,- NOK (Bring)
30 dagers full returrett

Leverandør for de beste

Chopar har leveret turndrakter til Norges landslag
i TeamGym, National Danish Performance Team,
Tysklands landslag i TeamGym og mange flere.
readmore

Kundeservice

+45 97 14 41 43
info@chopar.no
facebook
Instagram

CHOPAR SPORT / Østergade 54C / DK 7430 Ikast / Tel +45 9714 4143 / CVR: 12223943