Turnklær i høy kvalitetTrendsættende
Dansk designHøy service & rådgivning
Choose language

36 eller 40 fjærer i trampetten?

09.06.2017


Det er en debatt hvor mange er uenig. Både på antall fjærer, men også hvilket merke man bør ha.
Alle er enige om at LEG lager de dårligste trampettene. Men både MD(Eurogym) med sin Super-Elite og PE-Redskaber med deres Dorado, ligger tett i tett om hvilken som er best.

Spør du meg er det akkurat det samme, man burde kunne de samme triksene på begge og det er bra at MD har fått konkurranse de siste årene.
Antall fjærer derimot, så er det kun en ting som gjelder.

Uansett hvilken dag det er, hvem som trenes eller hva som trenes på, er jeg overbevist om at man skal bruke 36 fjærer i trampetten.


Grunn 1: Teknikk
Med 36 fjærer må man bruke teknikken for å klare momentene man skal gjøre. Teknikk kommer alltid foran fart. Man ser ofte gymnaster som er gode til å løpe, kommer dundrende inn i trampetten og kjører noe forholdsvis bra. Problemet er bare at det sjeldent er stilrent, sjeldent lander på beina og gymnasten har ofte mer "flaks" en dyktighet.
Med 36 fjærer blir gymnasten nødt til å bruke riktig posisjon, armsving og sats for å lykkes med hoppet. Det kommer det stil, sikkerhet og gode landinger ut av.Grunn 2: Alle vektklasser
Det er ikke mange lag innen troppsgymnastikk hvor alle er like høye og alle veier det samme. På det laget jeg trener så tror jeg siste person som hopper veier ca dobbel så mye som en av de andre. Den tyngste av de kunne fint trykt ned en 40 fjærers trampett, den lette av de ville fått store problemer. Heldigvis fungerer det for begge med 36 fjærer.Grunn 3: Skadeforebyggende
Visste du at i Nederland så får man ikke lov å starte med springbrett før man er 12 år gammel? De bruker "bounce-brett" (trampolinespringbrett) frem til da. Dette grunnet alle belastningsskadene som kommer av det harde brettet. Det er ikke så ille i tropp, men allikevel ser man belastningsskader som beinhinnebetennelse og vonde knær. Med 36 fjærer blir ikke belastningen så stor og du vil lettere bli kvitt eller forhindre belastningsskadene. Turn er en hard idrett for kroppen. Derfor er det viktig at apparatene gjør sitt beste for å holde gymnasten frisk.


Men hva med 38 fjærer?
De selger ikke 38 fjærer hverken hos MD eller PE. Men det er allikevel mulig å ta ut eller sette inn to fjærer i trampetten, får man da i både pose og sekk? Vel, det er ikke anbefalt. En trampett har fire sider og 38 kan ikke deles på fire i hele tall. Man må enten ha 40(10 på hver side), 36(9 på hver side) eller 32(8 på hver side). PS: 32 kan være supert for barn før rekrutt alderen. Trampetten kan fort bli ustabil. Spesielt hvis man treffer utenfor krysset, noe som ofte skjer.


Om Chopar

Chopar har laget turndrakter i mer enn 25 år,
og er den største produsent av turnklær i Skandinavia.
Chopar tilbyr deg som den eneste produsent
muligheten til å designe din helt egen turndrakt, du
bestemmer farger, design og stoff.

Frakt og levering

Leveringtid: 5-10 dager (webshop)
Fri frakt ved kjøp over 900,- NOK (Bring)
30 dagers full returrett

Leverandør for de beste

Chopar har leveret turndrakter til Norges landslag
i TeamGym, National Danish Performance Team,
Tysklands landslag i TeamGym og mange flere.
readmore

Kundeservice

+45 97 14 41 43
info@chopar.no
facebook
Instagram

CHOPAR SPORT / Østergade 54C / DK 7430 Ikast / Tel +45 9714 4143 / CVR: 12223943